Is een automatische Robotstofzuiger wat voor mij?

Een intelligente  en automatische robotstofzuiger neemt veel werk uit handen en het is een plezierige en nuttige toevoeging in ieder huishouden. Is een robotstofzuiger interessant voor mij? Oordeelt u zelf:

 • Ik heb een erg druk gezin met jonge kinderen
 • Ik heb huisdieren waar ik dol op ben maar wordt soms moe van al het dierenhaar
 • Mijn baan is zo druk dat ik eigenlijk niet eens aan stofzuigen, laat staan dweilen toekom
 • Ik kan me wel wat leukers bedenken om met mijn tijd te doen dan stofzuigen
 • Ik houd van gemak en wil lekker een boek kunnen lezen terwijl het stofzuigen voor mij gedaan wordt
 • Wat maakt mijn stofzuiger toch een herrie….stoor me er aan en mijn dieren worden er ook nog eens onrustig van
 • Ik heb rugklachten en regelmatig stofzuigen is voor mij geen doen
 • Ik ben op leeftijd en heb niet de energie om frequent te stofzuigen
 • Als ik bij mijn ouders of opa en oma op bezoek ga wil ik kostbare tijd met hen doorbrengen en niet weer direct aan de slag moeten met stofzuigen
 • Ik ben single en heb wel wat beters te doen dan stofzuigen
 • Door mijn allergie is het extra van belang om mijn huis goed schoon te houden
 • Ik houd van gadgets en als die ook nog eens waarde toevoegt dan is dat mooi meengenomen

Maakt een robotstofzuiger dan alles schoon

Een automatische robotstofzuiger kan veel en zal u inderdaad veel werk uit handen nemen. Een goede en intelligente robot stofzuiger rekent grondig af met vuil, stof en dierenhaar en werkt systematisch. Een HEPA filter is ook wel zo prettig als  u wilt voorkomen dat stof en allergenen weer terug de lucht in worden geblazen. Het is ook prettig als de robotstofzuiger een functie bevat om gemakkelijk schoonmaakprogramma’s samen te stellen. Een App kan daar erg handig voor zijn. Een automatische robotstofzuiger maakt stofzuigen een stuk plezieriger. Naast het nut van een stofzuigerrobot heeft een robotstofzuiger ook een “fun” factor. Menig bezitter van een robotstofzuiger zal kunnen beamen dat het erg leuk is om met een intelligente robotstofzuiger te spelen en om de robotstofzuiger aan het werk te zien.

Maar hoe zit het nu…? maakt de automatische robotstofzuiger dan echt alles schoon en hoef ik helemaal niks zelf meer te doen? Een automatische robotstofzuiger zal de grootste delen van uw huis schoonmaken, zowel harde vloeren als tapijt tot 2 centimeter zijn geen probleem. Ook kan er aan de vloer nog een “final touch” gegeven worden door dat de robotstofzuiger ook als dweilrobot uit de voeten kan. Een watertank kan simpel op de onderkant van de automatische robotstofzuiger worden gezet, daarna trek de robot een natte dweil lap over de grond om het resultaat nog beter te maken. Dit is niet volledig te vergelijken met handmatig dweilen met een emmer en sop. Maar doordat u een robotstofzuiger veel vaker in kunt zetten zal het uiteindelijke resultaat ook erg goed zijn.

Een automatische robotstofzuiger komt onder de meeste bedden en banken. Helaas kan een automatische robotstofzuiger nog geen trap lopen. Dat kan een robotstofzuiger helaas niet voor u reinigen. Wel kan een automatische robotstofzuiger de bovenverdieping onder handen nemen, zonder dat deze van de trap valt. Een intelligente robotstofzuiger beschikt over een groot scala aan sensoren zoal bijvoorbeeld: val preventie, bots, stof detectie sensoren. Bots sensoren werken goed en signaleren objecten en een goede robotstofzuiger is ook voorzien van een mee verende bumper. Die bij contact met een object zorgt dat het erg zacht is en dat het meubilair niet beschadigt wordt.

Robotstofzuigers in zijn algemeenheid zijn niet dol op bossen kabels, schoenveters en rondslingerend speelgoed. Een automatische en intelligente robotstofzuiger heeft het vermogen om zich te redden uit complexe situaties. Maar het kan voorkomen dat het soms niet lukt; waarna de robotstofzuiger zichzelf uit zal schakelen.  Een goede automatische robotstofzuiger kan erg zelfstandig werken en u komt er al snel genoeg achter of u nog ergens een bos kabels heeft slingeren of dat er sokken onder het bed liggen. Een robotstofzuiger kan erg veel, maar kan niet toveren. Het kan soms zijn dat het handig is als u de robotstofzuiger een keer in de gaten houdt tijdens zijn ronde. Dan ziet u snel genoeg of er wat moeilijkere delen in uw woning zijn voor de automatische robotstofzuiger wat in de meeste gevallen ook simpel en snel op te lossen is. De robotstofzuiger neemt u veel werk uit handen, is erg handig en maakt uw vloeren goed schoon met een sterke zuigkracht maar met aanzienlijk minder hard geluid dan een reguliere stofzuiger. Een tapijt met een hoogte van boven de 2cm zal niet makkelijk zijn voor een robotstofzuiger. Een hele hoge of brede drempel kan het soms ook lastig maken voor een robotstofzuiger. Ook daarvoor zijn oplossingen. Als voorbeeld een magnetisch lint waarmee u een deur of gebied kunt afbakenen: waar de stofzuigerrobot dan weg zal blijven omdat de stofzuigerrobot voorzien is van sensoren die het lint herkennen. Heeft u situaties in uw woning en wat meer magnetische linten, gebiedsbegrenzers nodig dan zijn die los verkrijgbaar. Het is makkelijk op te schalen en er zijn geen batterijen voor nodig. Een robotstofzuiger is voor velen een verademing en neemt een vervelend en tijdrovend karwei uit handen.

Goede support afdeling van belang bij automatische en intelligente robotstofzuigers!

Een automatische en intelligente robotstofzuiger bevat veel technologie. Blaupunkt Robotics hecht veel belang aan goede support en adequate hulp bij vragen of problemen met de robotstofzuiger.  Rechts onderin het beeld op www.bluebotsupport.com vindt U de Live-Chat functie van Blaupunkt Robotics. De Live support afdeling is te bereiken tijdens kantooruren. Heeft u een brandende vraag of een probleem wat u direct wilt melden terwijl onze Live-Chat functie offline weer geeft? Stuurt u gerust een email naar: support@blaupunktrobotics.eu. Het team van Blaupunkt Robotics komt dan binnen 24 uur bij u terug.

In praktijk kan een minimaal percentage van een product wat veel techniek bevat een mankement vertonen. Daar moet dan uiteraard wel een passende oplossing voor worden gevonden en u moet er van op aan kunnen dat, dat ook daadwerkelijk gebeurd. De technische mensen van Blaupunkt Robotics werken nauw samen met een uiterst betrouwbare reparatie partij: www.techrepair.nl die sinds jaar en dag ook de service verrichten voor andere top merken zoals: Canon, Samsung, Sony, Panasonic en GoPro. After service en er ook zijn voor onze klanten bij een probleem is voor Blaupunkt Robotics erg van belang.