Hoe gebruik je de Blaupunkt Bluebot OMEGA?

Kom alles te weten over de Blaupunkt Bluebot OMEGA. Hier vind je productdetails, handleidingen en instructievideo’s, zodat jij optimaal gebruik kunt maken van jouw slimme Blaupunkt robot met automatisch leegstation en dweilstation. De video’s zijn opgedeeld in algemene installatie en onderhoud en video’s specifiek voor de Bluebot app instellingen. 

Download hieronder de handleiding van de Blaupunkt Bluebot OMEGA robotstofzuiger en de instructies over hoe te verbinden met de Bluebot app.

Installatie & onderhoud

Als je goed voor je Blaupunkt robot zorgt, heb je er langer plezier van. Let er op dat de robot wekelijkse reiniging nodig heeft voor optimaal gebruik. De Blaupunkt OMEGA schoonmaken, leggen we jou in een aantal video’s uit hoe je dat doet. Omdat de OMEGA zowel een automatisch leeg- als dweilstation heeft, is het extra belangrijk dat je op tijd deze leegt of aanvult. 

Installatie

Bekijk hier hoe je de Blaupunkt Bluebot OMEGA moet installeren en hoe je verbinding maakt met de Blaupunkt Bluebot app.

Installatie autostation

Deze video laat zien hoe u het autostation van de Blaupunkt Bluebot OMEGA robotstofzuiger installeert. Of hoe u de Blaupunkt Bluebot OMEGA schoon- en vuilwatertank kunt legen of bijvullen.

Borstels

Bekijk deze video om te zien hoe de Blaupunkt Bluebot OMEGA borstels onderhouden moeten worden. Door goed onderhoud van uw robot zorgt u ervoor dat de borstels blijven draaien en uw vloeren stofvrij worden gemaakt.

Stofzag verwisselen

Zit de stofzak vol van de Blaupunkt Bluebot OMEGA? Bekijk dan deze video voor uitleg over hoe deze stofzak te verwisselen en het station van de Blaupunkt Bluebot OMEGA te onderhouden. 

HEPA filter

Deze video laat zien hoe de Blaupunkt filter van de OMEGA te onderhouden. Dit betreft de HEPA filter in het stofreservoir. 

Dweil installatie

Bekijk hier hoe je de dweilen and dweilhouders moet installeren en onderhouden van deze OMEGA robotstofzuiger. Let ook goed op dat je de dweilen extra reinigt voor een optimaal resultaat.

Sensoren

Bekijk deze video voor uitleg over de onderhoud van de Blaupunkt Bluebot OMEGA sensoren. Door de sensoren regelmatig schoon te maken, blijft de robot uw vloeren efficiënt schoonmaken.

Resetten

Blaupunkt Bluebot OMEGA resetten? Bekijk deze video om erachter te komen hoe dit moet en om te zien waar de Blaupunkt Bluebot OMEGA reset button zich bevindt.

Accessoires

Optimaal gebruik maken van de resultaten en de levendsduur van je robot? Dat doe je door onderdelen zoals de HEPA-filter of de zijborstels op tijd te vervangen. In onze webshop vind je de beschikbare accessoire sets voor jouw robotstofzuiger. 

De Bluebot App

Hoe kun je in de Blaupunkt Bluebot app gemakkelijk een verboden gebied aangeven of een virtuele muur in je map plaatsen? Bekijk de video voor deze instellingen, zodat jij alles kan afstemmen voor jouw huis.

Auto station control

Door het automatische dweilstation zijn er diverse instellingen mogelijk. Zo kun je bijv. kiezen hoe de dweil gedroogd moet worden. Of met welke frequentie de stofbak geleegd moet worden. Ontdek de opties hier. 

Schoonmaak routines instellen

Hoe kun je in de Blaupunkt Bluebot app gemakkelijk schoonmaak routines instellen? Deze video laat je zien waar dit te vinden. 

OMEGA UUID nummer

Heb jij het UUID nummer van de Bluebot app nodig?  In deze video vind je waar je deze kunt vinden in de app. 

Check consumables

De Blaupunkt Bluebot app kan het nog makkelijker maken voor je. Bekijk hoe lang jouw items nog mee kunnen in gebruik en vervang ze op tijd. Bij vervang reset je de data weer om het nieuwe verbruik bij te houden.

Find the robot

Ben jij de robot kwijt en zie je hem echt niet? Ga dan naar de instelling ‘Find the robot’ in de Blaupunkt Bluebot app en de robot zal je roepen. Want wie weet zit hij net verstopt onder de bank. 

Ben je op zoek naar extra instellingen/mogelijkheden? Bekijk dan deze video voor de opties: custom mode, autoboost, avoid rug/carpet and depth clean.

Veelgestelde vragen over jouw robotstofzuiger

We hebben de meest gestelde vragen hier voor je verzameld voor de Blaupunkt Bluebot OMEGA robotstofzuiger. Staat jouw vraag er niet tussen of kom je er niet uit? Neem dan contact op met ons op.

Zorg ervoor dat je robot bij de eerste verbinding met jouw reguliere Wi-Fi netwerk verbinding maakt. Want dit zal het netwerk zijn waar de robot altijd mee verbindt. Deze robot verbindt met zowel 2.4 als 5.0 Ghz netwerken. 

Heb je de video voor de app installatie al bekeken? Deze laat namelijk alle stappen zien, die je moet maken voor de juiste verbinding. 

Heb je al gecontroleerd of de schoonwatertank is gevuld en de vuilwatertank is geleegd? Het autostation zal hier ook een melding van moeten geven. Probeer de dweil eventueel nog eens te reinigen op het station. Let er ook op dat het station en de robot niet op een tapijt staan. Met de instelling ‘avoid rug’ zal de robot dan helemaal niet starten met schoonmaken.

De robot wordt goed opgeladen als het blauwe lampje brandt op de robot. Ook zal het station aangeven dat het is begonnen met laden. 

Controleer ook of de kabels van het station goed zijn aangesloten en de robot goed op het station staat. De laadpunten van de robot moeten het station aan de achterzijde goed aanraken. 

Check ook altijd het batterijniveau in de Bluebot app.

Heb je alle stappen doorlopen zoals vermeld in de Bluebot app instructies? Volg deze stappen om je Bluebot met de app te verbinden:

Bekijk hier de video instructie voor alle stappen: https://youtu.be/qYp2No6WLf8 

Laad de robot eerst volledig op, dit kan tot 5 uur duren afhankelijk van het type robot. Hierna kunt u de robot aanzetten voor een eerste schoonmaakronde. 

Je hebt standaard 2 jaar fabrieksgarantie na aankoop datum.

Om de Blaupunkt Bluebot OMEGA te resetten, kunt u de stappen volgen zoals in deze video geïnstrueerd: ”reset OMEGA”. 

Open Chat
Need Support?
Can we help you?
We will reply within office hours (09:00-17:00 from Monday to Friday).
Please make sure to send us all information:
> Robot model (e.g. XBOOST)
> Robot S/N (e.g. VCBB1XS011811583)
> Purchase receipt in case of a defect
Rather e-mail? Please contact us via support@blaupunktrobotics.eu.
We will do our best to reply ASAP.